Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärp er, egoistiska föräldrar

Annons

Människan är i många stycken oerhört komplicerad. Vi behöver syre, mat, vatten, tak över huvudet och en viss trygghet i vår tillvaro. Sen kommer bekräftelse, spänning, kärlek, egen utveckling och för att inte tala om allt fokus på att må ännu bättre än att må bra.

Strävan framåt innebär att barnen alltför ofta hamnar i kläm för vår egen så kallade lycka. Vi vuxna är otroligt egoistiska, då vi nästan alltid kan bete oss hur som helst genom att försvara oss i termer som ”Mår jag bra så mår barnen bra”, ”måste tänka på mig själv också”, ”nu har jag tänkt på barnen så länge så nu behöver jag min egen tid”.

Det finns till och med kurser för oss vuxna att lära oss vara mer egoistiska, följa våra känslor och bara tänka på oss själva mer och mer. Baksidan av dessa kurser blir alltför oftast att personer som redan prioriterar sig själv blir ännu mer egoistiska. Det är tyvärr sällan föräldrar som verkligen behöver egen tid som går på såna kurser utan dom tar ansvar för sina barn och har förstått sitt ansvar att när man skaffar barn så tar man hand om dem.

Tack alla ansvarsfulla föräldrar! Och skärpning ni alla egoistiska föräldrar som struntar i era barn, det är inte OK med alla dessa ursäkter för att slippa ta ansvar. Gå till en utbildad psykolog i stället för amatörkurser, då kommer ni att orka ta ert ansvar som vuxna föräldrar.

KHB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons