Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skippa det där med barn

Svenska kvinnogrupper ropar efter rättvisa. Men vad är rättvisa för dem egentligen?

Annons

Är det när man och kvinna tjänar på kronan lika mycket och varje moment som görs i det egna hushållet delas rakt av? Disk för disk. Tvätt för tvätt. Däck för däck.

Vi läser om hur kvinnor blir sämre behandlade vad gäller lön och möjligheter till karriär. Men var finns dessa problem egentligen? Jag har själv arbetat inom såväl stora industrier som privata småföretag, och hos dessa företag har lönen varit styrd av arbetad tid samt arbetsuppgifter som skulle göras. Aldrig styrda av ditt kön.

Jag har heller aldrig hört en kvinna i verkligheten som har de problemen. Och för alla er därute som tycker det är så besvärligt att ta hand om sina barn eftersom båda vill göra karriär: Snälla, skippa det där med barn.

Fast å andra sidan kanske man även vill visa upp sitt barn, vid sidan av den nya Volvon och det nya köket, för grannar och vänner, för att bevisa att man också är en riktig kvinna?

En annan sak jag reagerar på är det faktum att de kvinnogrupper som låter mest, de tiger helt vad gäller behandlingen av nyinflyttade kvinnor som inte vågar gå ut i samhället utan täckande slöja. En del av dem riskerar att bli bortgifta alternativt ”hedersmördade”. Där verkar de inte se problemen. Men har de inte på öret samma lön som en man, då skriker de rakt ut.

Och till sist: Vem vill egentligen bli inkvoterad på sin jobb? Oavsett om man är kvinna, utrikesfödd, vänsterhänt eller folkpartist.

Om någon därute nu vill hata mig för att jag är en äkta mansgris, så kan jag berätta att jag alltid tvättat, bytt blöjor och städat. Jag har lagat mat åt min kära fru. Detta medan jag byggt hus och fixat bilen, utan att förvänta mig beröm. För det här är ju självklarheter, och inga stora bedrifter från min sida.

Det är ju det som är livet, kära vänner.

Rune exBD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons