Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämmande hur Gävle behandlar Bernt

Det var skrämmande läsning i torsdagens GD om hur Gävle kommun behandlar fastighetsägaren Bernt Bergström.

Annons

Trots att man tänker ta halva hans tomt i anspråk och meja ned värdefulla ädelträd så anser kommunens företrädare inte att Bernt Bergström är sakägare och helt utan rätt att få yttra sig.

Hur har vi fått tjänstemän i kommunen som behandlar sina invånare på ett sådant brutalt och cyniskt sätt? Som försöker lura in sina invånare i en situation där man förlorat alla sina rättigheter. Jag trodde äganderätten var helig i Sverige men den är tydligen särskilt svag här i Gävle kommun.

Jag var med på mötet i Mikaelsgården den 30 januari, då kommunalrådet Carina Blank viftade bort Bergströms ombud Göran Wahlbergs kritik mot hanteringen av hans klient på ett mycket nonchalant sätt. Jag hörde också hennes ord om att hon minsann litade helt på sina tjänstemän.

Det sistnämnda fick en hisnande, isande dubbelbotten då det nyss uppdagats att en tjänsteman på Borgarskolan förskingrat 20 miljoner av kommunens medel.

Carina Blank skyllde då ifrån sig och verkade ta lätt på saken. Som högsta chef i kommunen har hon ännu inte tagit sitt ansvar fullt ut i denna fråga vilket många varit upprörda över har vi kunnat se på tidningarnas insändarsidor.

Det börjar mer och mer gå upp för mig att vi i Gävle kommun har ett buffel- och banditstyre bland våra politiker och tjänstemän.

I en kommun med hög arbetslöshet, låg utbildning och låga inkomster hos sina invånare och där samma politiker får sitta år efter år, där kan den här sortens maktstyre utvecklas. Ett nonchalant maktutövande högt över kommuninvånarnas huvuden, ett beteende som sipprar ned även till en del tjänstemän.

Man kan fråga sig om vi inte har fler ”Bernt Bergström-fall” i Gävle kommun? Var och en som läser detta kan nog dra sig till minnes ett och annat de stött på själva eller i sin bekantskapskrets.

Måste man i Gävle kommun anlita expertishjälp i form av jurister och fackkunskap för tiotusentals kronor för att inte bli lurad och få sin sak behandlad på ett riktigt sätt?

Nästa gång är det kanske du eller jag som drabbas.

E Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons