Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämmande journalistik i Gefle Dagblad

Annons

Svaret hålls i en arrogant, överlägsen ton. Swälas kallar nu Thomas Quick ”före detta seriemördare”, två dagar tidigare var benämningen ”före detta massmördare”. Sture Bergwall, som Thomas Quick numera heter, har friats från flera av de mord han dömts för och kommer sannolikt att till slut frikännas från alla de aktuella morden.

Att en journalist inte vet vad den utpekade personen heter visar på ofattbar okunnighet, att hon kallar honom omväxlande ”före detta massmördare” och ”före detta seriemördare” är grovt stötande. Swälas ”ovetenskapliga” sammanställning och hennes hånfulla svar accepteras av GD:s ledning.

Undertecknad låter nu JO och PO granska Swälas påståenden, dels det felaktiga namnet på personen ifråga, dels uppgiften att denna person är en mördare. Jag förutsätter ett skarpt uttalande av dessa organ mot GD:s ledning. På det sätt som skett får man självfallet inte hantera det fria ordet.

Moniqa Swälas och GD:s ledning borde skämmas och naturligtvis be om ursäkt.

GD:s ledning säger inget i nuläget men får förhoppnigsvis anledning att motivera sin bristande kompetens och sin hånfulla attityd i denna fråga!

Hh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons