Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrämmande vid skolan

Annons

Jag måste säga några ord om trafiksituationen runt Lillhagsskolan i Bomhus. Det jag ser på morgnarna är ganska skrämmande. På den smala Prästbyggevägen i Lillhagen trängs gående och cyklande elever i alla åldrar, med en jämn ström av bilar som ska lämna av deras klasskamrater.

Vägen kantas dessutom av farthinder och parkerade bilar som gör att det blir ännu trängre. Trottoarerna är så smala att där kan ingen gå vintertid utan då får barnen gå på vägen. När sedan föräldrarna lämnat av sina guldklimpar så är det bråttom tillbaka mot jobbet. Tydligen är det regeln ”mina barn och andras ungar” som gäller. Om alla lämnade av sina barn ute vid Temporondellen så skulle alla få en säkrare skolväg.

Jag har kontaktat kommunen om de parkerade bilarna men inget har hänt. Varför inte förbjuda parkering längs gatan under skoltid (till exempel klockan 7-17) likaväl som man kan ha fartbegränsningar under den tiden vid skolorna?

Lillhagsskolan har som bekant renoverats under en längre tid, vilket medfört en hel del tung trafik i området. Skyltar har satts upp vid både Bäckstugevägen och Prästbyggevägen men tydligen fick inte förarna lära sig trafikskyltar då de tog körkort, för här åker både bussar och lastbilar om varandra.

Vägbanan är bedrövligt dålig av all trafik, särskilt där det bara finns ett enda körfält på grund av farthindren. Slutligen vill jag också säga till alla er som kör mindre firmabilar och postbilar: Håll ögonen på vägen. Sms:a får ni göra när ni står stilla! Dålig reklam för era arbetsgivare. Jag blir livrädd varje gång jag möter er.

Var rädda om varandra

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons