Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulle jag ha dåligt samvete för det?

Annons

Jag läser insändaren med rubriken ”Är det bara Gävle kommun som är så flat?” och tolkar det att denna person har skygglappar på.

Om man som arbetslös, är aktivt sökande, tycker jag att klockan 9-14, är för kort tid att ha barn på dagis. Du står under arbetsförmedlingens förfogande mellan 7 och 16, en vanlig arbetsdag på åtta timmar alltså. Så egentligen kan man säga att arbetsökande har betalt för åtta timmar men ”jobbar” endast fyra. Så dessa barns tid på dagis/förskola är mycket mindre än vad den egentligen ska vara.

Att man som föräldrarledig inte skulle vilja vara hemma med båda sina barn, om vi utgår från att man har två, är ganska befängt. I de flesta familjer skaffar man barn, för att man vill ha det.

Jag önskar verkligen att jag hade haft orken och tålamodet att ha min ”stora” tjej hemman när jag var hemma med lillkillen och kunnat göra en massa mysiga saker ihop. Vår familjesits var dock så att lillkillen hade svårt att sova på nätterna och var ”mammig” på dagarna, vilket gjorde att jag var helt slut som människa.

Inte älskade jag mina barn mindre för det, men tålamodet var på botten, orken var på botten. Eftersom min man jobbar heltid, så var tvungen att passa på medan stortjejen var på dagis, att sova middag med lillkillen, för att orka kvällen och natten.

Skulle jag ha dåligt samvete för att jag lämnde ”stortjejen” på dagis då?

Vår stortjej längtar till dagis, där hade hon inte tråkigt, för där fanns ingen mamma som måste laga mat, tvätta, handla med mera. Så det blev både en behövlig ”vila” både för henne och för mig. Jag önskar inget hellre än att lillkillen hade sovit hela nätter, så jag haft ork att vara en bra mamma till mina barn under lillkillens första år. Men så bra är det sällan. I de fall föräldrar lämnar barn på dagis, för att deras barn är ”så jobbiga”, så mår nog dessa barn bäst av att vara på dagis.

Sluta att försöka framställa dagis/förskola som något fult, uppmärksamma de bra egenskaperna i stället!

Malin, lycklig tvåbarnsmamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons