Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slaveriet är ju avskaffat

Annons

Jag kan inte glädjas med Gävle kommun som går 420 miljoner kronor i vinst

Jag jobbar inom Omvårdnad i kommunen, och vi är en av de tre förvaltningar som går med förlust. Jag kan bara upplysa om att inom Omvårdnad kommer resultatet att bli negativt. Kommunen satsar ingenting på oss eller våra vårdtagare, tvärtom, det är på oss lägst stående i hierarkin, de ska spara.

Vi jagar på hela dagar och kvällar, med endast ett 30-45 minuters uppehåll för mat, kafferaster har vi inga. För att hinna måste vi ta av pensionärernas tid som de betalar för.

Vi har i dagarna fått ett totalt omänskligt schema, ”sjukskrivningsschema”, normalt får man ha synpunkter på schemaförslag, men inte vi, ”lagt schema ligger”. Men slaveriet är ju avskaffat.

På grund av vår redan pressade situation har vi mycket stor sjukfrånvaro, nu kommer den att bli ännu större. Vikarier, som kostar och sjuklön som ska betalas för sjuk personal de första veckorna, kommer att öka på underskottet. Omsorgen ska vara professionell och kommunen har ju en värdegrund, pyttsan, omvårdnaden om våra pensionärer får inget kosta.

Det sägs att det nya schemat är lagt så för att inga vikarier (som är mycket kostsamma), ska behövas. Som det ser ut inom omvårdnad är det redan i dag vikarierna som bär upp verksamheten.

Vi fotfolk har bra förslag på hur verksamheten borde bedrivas, men ingen är intresserad...

Slutkörd omvårdnadspersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons