Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta att göra politik av massmorden

Svar till Tord Wallén den 27/7

Annons

Jag blev illa berörd när jag läste Tord Walléns insändare, en text så full av hat och fördomar så jag ställer mig undrande till hur den har kunnat bli publicerad. Med det sagt så anser jag ändå att den måste bemötas, inte för att jag tror att det går att ta Wallén ur hans villfarelser utan för att andra inte ska få en felaktig bild av Sverigedemokraterna.

Att vara Sverigedemokrat innebär bland annat att man vill kämpa för demokrati och allas rätt att uttrycka sina åsikter utan risk för att bli utsatt för våld eller förföljelse, att man vill kämpa mot kvinnoförtryck, att man vill ha ett tryggt samhälle byggt på gemenskap.

Sverigedemokraterna står upp för alla människors lika värde och det oberoende av sexuell läggning eller etnicitet. Vi står för en öppen svenskhet, en svenskhet som den som vill kan bli en del av.

Vad det gäller förhastade uttalanden efter massmorden i Norge så är det bara att beklaga att många politiker och personer ur massmedia var snabba att göra analyser som senare visade sig vara felaktiga men det är knappast något som bara SD kan lastas för, kommentarer på internet i övrigt är ofta skrivna anonymt och vi kan inte veta vilken politisk hemvist avsändaren har.

Sverigedemokraterna i Gävle har ett flertal gånger med glädje bjudit in företrädare för organisationer för rörelsehindrade och personer med syn- eller hörselnedsättning. Det har varit givande föreläsningar med genuint intresserade åhörare och vi hoppas det i förlängningen leder fram till ett Gävle där de som har någon typ av nedsättning får större möjligheter att ta del av allt som staden har att erbjuda.

Avslutningsvis vill jag uppmana alla, såväl motståndare som meningsfränder, att sluta göra politik av massmorden i Norge, den enda som vinner på det är mördaren själv då hans högsta önskan verkar vara att få uppmärksamhet för sitt så kallade manifest.

Richard Carlsson
Sverigedemokraterna Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons