Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta salta där det inte behövs

Annons

Anser Gävle kommun att folk inte kan köra bil längre? Fler och fler vägar saltas. Jag kan hålla med om att vägar med hastighetsbegränsning 90 kilometer i timmen och uppåt saltas vid behov och när temperaturen tillåter. Men det finns aldrig någon anledning att salta Valbovägen, Skolvägen och andra liknande vägar i Valbo.

Valbovägen är begränsad till 50 kilometer i timmen, med 30 på vissa sträckor. Skolvägen är begränsad till 30 hela vägen. Båda dessa vägar har upphöjda gång- och cykelbanor. Men trots det har saltbilen många gånger denna vinter vräkt ut salt på dessa vägar.

Förut har aldrig detta skett och det har såvitt jag vet aldrig hänt några allvarligare olyckor på grund av snö- och istäckta vägar i Valbo. Varför saltar ni nu?

Det är förbjudet på de flesta ställen i Valbo av miljöskäl att tvätta bilen på villauppfarten. Även vägsaltet är dåligt för miljön. Utöver det rostar bilarna i förtid, bilarna blir skitiga i onödan och alla dubbdäck river sönder asfalten och skitar ner luften med partiklar.

Även hastigheten ökar till olagliga nivåer, främst på 30-vägarna när asfalten är framme. Men trots det saltas till och med 30- och 50-vägar. Det är ju helt sjukt!

Att Sofiedalsskolan ligger intill Skolvägen är en mycket dålig ursäkt. Det har fungerat så bra utan salt i alla år. Och bilarna och vinterdäcken utvecklas till det bättre hela tiden. Med tanke på hur Gävle kommun misshandlar miljön är det uppenbarligen fritt fram att i fortsättningen tvätta bilen på villauppfarten, trots förbud. Det är knappast värre än att salta överallt i onödan hela tiden.

En riktigt bra förklaring från kommunen om deras saltidioti skulle vara på sin plats.

Vägar upp till 90 = inget salt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons