Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutreplik om paviljongen

Annons

Några synpunkter på insändaren den 17 maj under sign. ”Swing it” Hansson. (Kul!)

Mitt uttryck “egotrippad” i svaret på tidigare insändare, användes därför att ”en av swingkvällfixarna” ansåg att danspaviljongen (obs) skulle användas enbart för dans.

Våra stolar och bänkar (skräpet) skulle bort.

Vår förening ”Föreningen Blåsmusik i Regementsparken” var involverade i restaureringen 2003 tillsammans med Tekniska kontoret och Länsmuseet.

Själv svarade jag för återinvigningstalet (egotrippad?) och några danspar från Folkdanslaget Rillen dansade bostonvals (Theodor Pinets Bondvals).

I samband med restaureringen försökte vi att få en mindre barack placerad bakom paviljongen för förvaring av stolar med mera, men det gick Tekniska kontoret inte med på. Jag tycker att vi, musiker, dansare med flera som får använda paviljongen ska visa respekt för våra respektive verksamheter.

Jag håller fullständigt med insändaren om att vi måste vara rädda om denna kulturhistoriskt värdefulla byggnad. Och visst är slitaget oroande.

Våra stolar (skräpet) lever ett hårt liv. Fredagen den 13 maj på morgonen upptäckte jag vid en morgonpromenad på Hälsans stig, att stolarna hade vräkts omkull och låg halvvägs ute i trappan. Detta rättades till hjälpligt, eftersom jag inte hade nycklar till kedjan med mig.

När jag på lördagen den 14 maj kom tillbaka för att rätta till stolarna, konstaterades att kedjan klippts av och några stolar var sönderslagna.

Söndagmorgon den 15 maj återvände jag för att låsa fast stolarna ordentligt. Konstigt att sabotaget ägde rum just nu!

För min del får dessa rader vara slutet på detta tjafs om paviljongen (danspaviljongen) mellan oss. Vad sägs om en träff mellan fyra ögon?

Jag vet inte vem du är, men du har ju mitt namn.

Ingvar Hansson

Föreningen Blåsmusik i Regementsparken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons