Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smidighet är aldrig fel

Annons

Har tanken aldrig föresvävat dig att det kanske är sådana som du som skapar en dålig trafikmoral? Du klagar över att andra bilister blinkar åt dig för att de vill passera dig. När du styvnackat vägrar att flytta på dig, du håller ju lagstadgad hastighet, så finns det ändå tid för den andra bilisten att köra om dig på fel sida. Det är faktiskt brottsligt att hindra en omkörning.

Tänk dig i stället att du vore lite hjälpsam i trafiken och flyttade dig en liten stund så att den andra bilisten slapp att reta upp sig på bromsklossen framför sig. Du vet väl att en irriterad bilförare är en dålig bilförare?

Tro det eller ej, det finns faktiskt bilförare som under vissa omständigheter har dispens från gällande hastighetsbegränsningar. Du skulle väl knappast känna dig stolt om du hindrat en sådan person på en brådskande utryckning?

Att själv leka trafikpolis är åtalbart förutom att det skapar en dålig stämning i trafiken. Lär dig att sköta dig själv och att umgås med andra som sköter sig själva och att göra det i bästa samförstånd. Smidighet är aldrig fel, tjurskallighet är alltid fel.

Vänlig bilist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons