Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är det game over Gadaffi

Annons

De sötaste ord på det språk som för hjärtat lättat, hittade jag inte att beskriva mina känslor om arresterningsordern från Haag att gripa Gaddafi och hans undersåtar. Myten om diktatorn är över och minnen av den svarta perioden broderas med tårar och blod.

Detta mål tog några månader att se ljuset. Det finns inget skäl att tro att en rättegång skulle kräva mera bevis för att komma igång.

Människor överallt gladde sig åt nyheten att ännu en gång ska en diktator stå ansikte mot ansikte  med rättegångsväsendet och åklagarämbetet.

Plötsligt blev allt en villervalla för härskaren och nu fick han veta att de kanske ska gripa honom i sitt gömställe. Det är förvisso en genialisk tanke att ställa alla diktatorer inför rätta. Det måste finnas ett tydligt leende  i varje libyers läppar, när de ser tillbaka i historen och deras blodiga kamp som resulterade i detta.

Jag försöker att övertyga mig själv att processen har börjat med Iraks diktator och den kommer att fortsätta med ”Herr Gadaffi” och hans gelikar av det enkla skäl att  mänsligheten lever i en ny era. En orättvis värld kommer trots allt att bli ansvarstagande och den skyldiga enväldshärskaren får åtalas.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons