Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart sitter jag på gatan

Annons

Jag är vilken dag som helst bostadslös på grund av att ett väldigt långt samboförhållande har ”havererat”.

När jag söker hjälp till ett så kallat övergångskontrakt eftersom jag har skulder sen långt tillbaka så menar socialtjänsten att jag inte har rätt till det för jag uppfyller inte kriteriet som de nu har för detta. Inget i skulderna handlar om hyror.

Att barnfamiljer går före – inga problem, men att man som i mitt fall har om än bara en arbetsprövning men ändå ett arbete och i övrigt är lugn och fin gällande alkohol och skötsel inom lägenhet och så vidare.

Och om jag blir satt på gatan med både kläder, möbler och övrigt bohag och då även förlorar den sociala välfärden som jobbet ger mej för att det står klart – ingen bostad, tyvärr då får du inte vara kvar på arbetsplatsen.

Detta är inget socialen anser vara tillräckliga skäl för att hjälpa till med kontraktet utan det är då bättre att allt jag har beträffande egendom men mest i social kontakt/uppbyggnad helt ska upphöra.

GD:s artiklar är nog inte så fel men samtidigt har de också valt att inte skriva mer i detta enligt den jag kontaktat, så jag får inte samma ”hjälp” som Fredrik fick utan jag kanske får vänta tills jag är lika illa ute som han var innan det tas på allvar.

Det vore väl det bästa att hjälpa någon i min situation INNAN det gått för långt som till olika missbruk (men med det säger jag inte att jag ska börja), men troligen har mångas väg dit börjat med liknande händelser.

Nej, att hamna i social misär i Gävle får anses vara katastrof om man är kille som jag och inte uppfyller de kriterier som är så högt ställda att man undrar vilka som ens hamnar inom dessa ramar.

Jag förlorar jobb, socialt umgänge och har ett barn som jag inte kan ta emot någonstans och detta är i Sverige och Gävle 2011

Jaa-du Kia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons