Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söder blir en stenöken

Annons

”Vi behöver bygga där folk vill bo, det är en enorm bostadsbrist i vår stad; Oavsett om det byggs på andra ställen så behövs det mer” säger Socialdemokraternas båda kommunalråd med en röst. Varför vill man bo på Söder? En orsak är all tillgång på gröna ytor samtidigt som man har nära till affärer. Med den bostadspolitik som förs kommer ni att förvandla Söder till stenöken.

Det är inte vilket folk som helst som får flytta in i de planerade nybyggena i Klockgjutarparken. Vid informationen den 8/11 i fjol var lägenheterna planerade för dem som fyllt 55, en sorts segregerad bostadspolitik. Det är inte det som Gävle behöver, utan en integrerad bostadspolitik där människor i olika åldrar och bakgrund blandas i hyreshusen.

Det finns tomter på Söder som är kommunägda och tomma och som väntar på bostadsbygge. Kan man tänka sig att bygga om delar av Folkets hus till bostäder? Det lär ju vara i det närmaste tomt. Det finns säkert bra bostadslösningar på Söder så grönskan får vara kvar.

På vilken fot står egentligen Moderaterna? I GD 25/1 stöttar man nybyggena i Klockgjutarparken medan man på informationen i Förvaltningshuset talade för att människor behöver grönska där de bor.

Det är bra då partier har högt i tak för olika åsikter, men vid möten av väljare på en information som den i Förvaltningshuset är det bra att tala om då man framför partiets eller sin personliga åsikt.

Mycket talar för att Kent Löfgrens motion förhalas. Vid informationen i Förvaltningshuset fick vi till exempel inte ställa frågor för Jörgen Edsvik, Bygg & Miljö. Allt skulle frågas och framföras i de stationer som bemannats med politiker, tjänstemän och byggherre.

Vad ska vi göra för att de beslutande politikerna som vill förvandla Söder till stenöken ska stanna upp och tänka efter?

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons