Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sök något annat, kära medsystrar

Annons

För många år sedan arbetade jag på långvården och äldreomsorgen. Det medförde att jag fick stora problem med rygg och höft.

Eftersom jag inte kan arbeta med tunga lyft och mycket spring så kostade jag på mig en utbildning. Först gick jag en skötarutbildning på ett år och arbetade inom psykiatrin, sen gick jag och utbildade mig till habiliterare (arbete med utvecklingsstörning och funktionshinder). Nu arbetar jag på boende med utvecklingsstörda och stortrivs.

Eftersom Gävle kommun har dålig ekonomi så har våra scheman dragits ner till lägre tjänstgöringsgrad på stället. Om du måste jobba upp till din tjänstgöringsgrad så måste du ta så kallade resursturer i Gävle kommun (PFV) och då hamnar du i långvård, äldreomsorg eftersom det är där behovet är.

Nu på vårkanten så har det så kallade jouravtalet sagts upp. Det innebär att hälften av nattimmarna får man 31:80 per timme, det innebär att man måste göra fyra timmar någon annanstans om man ska behålla sin tjänstgöringsgrad. De betyder att du kommer till långvård och äldreomsorg eftersom det är där behovet finns.

Och eftersom det är svårt att få personal att jobba extra (timanställda till exempel) inom särskilt boende, så är problemet löst för Gävle kommun så att säga. Därför att det kommer att bli enormt med personal med resursturer framöver. Kära medsystrar. Försök få något annat att arbeta med. Jag som är 50+ är tvungen att vara kvar i kommunens klor tills jag stupar på grund av min onda rygg och höft.

Men som en lite högre uppsatt dam i Gävle kommun sa till mig en gång, ”antingen går du kvar i smeten eller också går du vidare till något annat”. Så mycket hjälp får man av Gävle kommun då man strävat i snart 24 år.

Bra jobbat Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons