Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som att gå tillbaka i tiden

Projekt Tolvfors Logistik Park var ett av de bästa skämt som vi Gävlebor har kunnat om i senaste numret av ”Affärer”.

Annons

Det blir i alla fall utan tvekan spännande för oss Gävlebor att se alla dessa trevliga flygplan landa och starta från den nya flygplatsen bakom idrottsplatsen i Hagaström i anslutning till Sätra. Och är det så att konsulterna till och med har hittat på en ny flygplanstyp som startar och landar utan ljud vid uppstigning eller landning?

Och så blir det naturligtvis intressant att sitta i trädgårdarna runt Tolvfors Logistik Park för att se transportflygplanen i deras verkliga storlek. Och tänk bara på alla barn som går i skolorna som ligger i inflygningsvägen, vilken bra praktisk undervisning i fysik de får.

Skämt åsido, jag har sällan läst någonting så idiotiskt som det här. Att kasta pengar i sjön för planeringen av ett sådant projekt är inte försvarbart. Vi Gävlebor vill veta om det är våra skattepengar som går upp i rök eller snarare i luften.

Och varsågod – inget skitsnack om regionalt uppsving, för den där svingen få man till med en utbyggnad av Rörbergs flygplats, det säger mig mitt sunda förnuft och den är alldeles gratis. Att planera en ny flygplats i direkt anslutning till bostadsområden och staden är som att gå tillbaka i tiden och så lägger kommunstyrelsen och alla de andra som är inblandade i projektet samtidigt grundstenen för ett nytt konfliktområde.

Då tjänstemännen, gärna i utbildnings- och informationssyfte, reser runt i världen så skulle jag gärna vilja ordinera dem denna medicin för att lära sig lite av de problem och konflikter som andra flygplatser runt om i Europa brottas med.

Det finns en hel del sådana pengarförstörelseprojekt i Europa som med stöd av EU och hänsynslösa lokalpolitiker slösar bort våra skattemedel. En flygplats planeras och byggs i dag inte alls i direkt anslutning till en stad och dess bostadsområden.

Den som vill läsa mer om skämtet kan titta på webben http://mellansverigeslogistiknav.se/ – Infrastruktur – Logistikparker Mellansverige – Gävle – Logistikpark Gävle-Tolvfors.

Dietmar, projektledare för sunt förnuft

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons