Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF – låt bli våra parker

Annons

SPF (Sveriges Pensionärers Förening) har vid flera tillfällen uttalat sig om byggandet av seniorbostäder i den lummiga Klockgjutarparken. En allmän park vid Timmermansgatan, där vill Skanska tillsammans med intresseföreningen SPF skapa ett tryggt seniorboende. Målgruppen är äldre, relativt köpstarka.

Som medlemmar i SPF vill vi ta avstånd från byggandet i parken och vi har inte fått deltaga i någon diskussion eller blivit informerade.

Som medlemmar i SPF vill vi framföra att det är viktigt att behålla våra gröna lungor i staden och inte göra dem till mörka hörn under höghusens skugga.

Så länge som det finns andra utmärkta platser med centralt läge som kan bebyggas känns det ytterst olämpligt att ta en rekreationsplats för de som bor i parkens närhet till detta bygge för välsituerade. Vi ser hellre att man bebygger till exempel Philipssons tomten vid Gavleån som ger god närhet till centrum, enastående utsikt över Gavleån och fjärdens inlopp med dess vackra port mot havet.

Vi trodde att SPF var en demokratisk organisation där alla medlemmar får tycka till om föreningens agerande. Som medlem i SPF vill vi ha möjlighet att framföra våra åsikter innan föreningen driver ett sådant viktigt förslag. Framförallt när det är förslag som går emot många medlemmars intressen. Vi skulle vilja veta vem som tog kontakt med vem och vad är det som gör att man vill bygga i befintliga grönområden. När togs kontakten och hur kunde kommunens tjänstemän eller politiker ta till sig detta förslag?

Vi vill att styrelsen river upp sitt beslut och låter medlemmarna komma till tals. SPF bör vara en demokratisk organisation.

Kalla till medlemsmöte så att vi medlemmar får en chans att framföra våra åsikter.

Kristina och John-Olof

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons