Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa bilterrorn

Annons

Med anledning av insändaren den 16/4, om den högljudda biltrafiken på Kyrkogatan i Gävle så måste vi som bor på Norra Köpmangatan (vid Harrys och Spegeln) instämma.

Bilar åker förbi med 15 minuters mellanrum kvällar och nätter, onsdag-lördag, och spelar så hög musik och slår i biltaken så våra rutor bokstavligt talat skallrar. Ska vi behöva godta en sån sak?

Tekniska kontoret och polisen måste ta sitt ansvar och åtgärda detta. Både för att skydda vår närmiljö och för att rädda vår nattsömn.

Det är skamligt att bilarna fått styra så länge utan att polisen gjort något åt oljudet. Det måste vara en enkel sak att sätta upp en skylt om förbud för genomfart till exempel klockan 23-06 på de centrala smågator som har en krog. Det är oftast de gatorna det gäller.

Vi på Norra Köpmangatan kräver att någonting händer snarast. Med sommaren på väg kommer uteserveringarna fram och med dem ökar biltrafiken och med den volymen. Som vi uppfattar de så har trafiken ökat på vår gata sedan kroglivet utökades i kvarteret. Det är inte bara privatbilar utan också taxibilar som ofta står på tomgång långa stunder längs gatan.

Man får ofta höra att vi som bor så här centralt ”minnsan får tåla lite oljud”. Och visst får vi det och det gör vi. Men det måste finnas en gräns!

Boende på Norra Köpmangatan/Drottningatan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons