Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrelsen måste tänka om

Annons

Ja, det är konstigt. Detta gäller en hembygdsgård med styrelse i Gästrikland. Ryktet är igång på byn, ett rykte som sägs att ordföranden i styrelsen inte vill vara kvar. En ordförande som är arbetsvillig, som har idéer.

Men hela tiden är den här personen motarbetad av de övriga. Varför? kan man undra.

Ja, personen vill göra något nytt, få hembygdsgården levande, att folket ska hitta tillbaka till hembygdsgården. Men hela tiden kommer de andra och sätter käppar i hjulet. Det får inte kosta något, inga nyheter, allt ska vara som det alltid har varit. Samma arrangemang, inget ändras för då blir det protester. Varför?

Man ska kanske inte förändra allt, men man måste förnyas. Övriga styrelsen måste tänka om: Hembygdsgården ska överleva, in med nytt yngre folk och framför allt få flera som vill vara medlemmar, medlemmar som kan få sin chans att få hjälpa till.

Jag vet att bara för något år sedan när en annan driftig person ville bli ordförande, en som hade hjälpt till och ställt upp så mycket. Personen hade idéer och ville ha gården levande, precis som nuvarande ordförande. Men när kandidatens namn lästes upp på mötet avbröts mötet av de äldre. De menade att den här personen inte visste vad det innebar att vara ordförande.

Men vi andra vet att det visste ordförandekandidaten visst. Det var en person med idéer som kan ledarskap. Men problemet för styrelsen var att det var en stark person som kunde låta andra få arbeta.

Styrelsen måste tänka om att det finns yngre som brinner för sin hembygd, yngre som verkligen vill, människor som låter andra komma in och hjälpa till. Hoppas att ordförande blir kvar i styrelsen och får stöd i stället för att bli motarbetad.

En snart före detta medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons