Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar direkt: Vi kunde ha valt bort dem

Annons

Den 19 december förra året publicerade vi ett reportage under rubriken ”Falun vs. Gävle”. Vi ville på ett mer lättsamt sätt illustrera den dragkamp som kan komma att uppstå om vilken ort som ska bli huvudort om länsstyrelserna i Gävleborgs och Dalarnas län slås samman. I reportaget listade vi ett antal sevärdheter, symboler och andra kännetecknande egenskaper för respektive stad. Det som sticker ut är att personerna Thomas Quick, numera Sture Bergwall, och Mattias Flink finns med bland ”kändisar i urval”.

Precis som vår reporter Moniqa Swälas skrev i sitt tidigare svar är detta personer som fått stor uppmärksamhet genom åren och därför kommer upp på bland annat internet när man söker på information om Falun.

Det stämmer att Sture Bergwall har friats för flertalet av de mord som han tidigare dömts för vilket inte framgick i artikeln. Jag kan hålla med om att vi lika gärna kunde ha valt att inte ha dem med i just det här sammanhanget och med de benämningarna. Det är olyckligt om det väcker så starka reaktioner när det vi ville med artikeln var att med ”glimten i ögat” illustrera en stadskamp.

Maria Brander
chefredaktör, Gefle Dagblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons