Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt utan nätverk

/

Annons

Jobbsökande när man inte har ett nätverk är svårt.

I dagens Sverige så får man nytt jobb via sitt nätverk, det fick jag veta när jag var på en informationsstund på Arbetsförmedlingen. Vidare fick jag veta att av de 75 procent som enbart söker via annonser i platsbanken så är det bara 25 procent som lyckas att skaffa sig en ny anställning. (Det är ju ingen bra siffra för AF heller). Klumpen i magen växte sig ännu större än den var före mötet. Jag har inget nätverk som kan generera ett nytt jobb till mig. Så jag letar jobb på andra sätt, bland annat via platsbanken och andra aktörer som annonserar ut lediga tjänster.

Att Arbetsförmedlingen fortfarande heter Arbetsförmedlingen men inte förmedlar så många jobb begriper jag inte, det är ju inte mycket förmedlande som sker, mest ett omkringskyfflande av de arbetssökande efter vilken prioritering de har. Det finns tydligen en rangordning på de arbetslösa, som antingen är dig till last eller till din fördel.

Ibland känns det som om de annonser som är publicerade i platsbanken redan är tillsatta när man ringer kontaktpersonen för att ställa några frågor. Och då ringer jag samma dag som annonsen publicerades.

Så vad gör man om man är en person som inte har ett nätverk som kan skaka fram ett nytt jobb?

Ska jag hålla tummarna att jag är en av de 25 procent som hittar ett jobb via platsbankens annonser?

Det känns osäkert och det är snäva regler och annat som jag måste hålla koll på för att inte bli av med A-kassan. Det är ett heltidsjobb att vara arbetslös men utan någon som helst anställningstrygghet.

Jag klagar inte, jag är bara orolig att min totala brist på nätverk kommer göra att jag hamnar i Fas3 och innan dess så har jag blivit av med min bostad.

Arbetslös och bostadslös är ingen framtid som jag önskar någon.

Till arbetsmarknadens förfogande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons