Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige försvinner inte, det utvecklas!

Här lever vi en av de främsta välfärdsstaterna, med både religionsfrihet och yttrandefrihet.

Annons

Ett land präglat av ett socialt skyddsnät med såväl rättigheter och skyldigheter bland medborgarna.

Ändå går det inte att ungdå det ständiga missnöje bland befolkningen angående pepparkaksgubbar, böneutrop och nationalsång. På facebook cirkulerar hatiska statusar och debatter. Varför? Vad är detta att gråta över?

Debatter där Sverige framställs som kristet och ”invandrarna förstör”. För det första undrar om detta beror på att folk inte vet om att pepparkaksgubbarna enbart förbjudits i en enda skola, och att böneutropen ska hållas på en enda plats, en enda gång i veckan. Och är det så konstigt att vissa skolor förbjuder nationalsången på skolavslutningen när den, av vissa, utnyttjas i rasistiska sammanhang?

Och för att klargöra det hela, till alla som så verkar tro, så har staten inget samarbete med kyrkan sedan 2000. Jag är trött på att läsa ”låt Sverige vara svenskt”. För vad är svenskt? Hade det inte varit på grund av ett mångkulturellt land, en total blandning av kultur och erfarenheter hade Sverige stått still. De flesta traditioner, allt vi äter och lyssnar på är en blandning av många världar.

Allt handlar om en föreställd bild av hur Sverige är/bör vara, en rädsla för förändring. Men jag lovar, Sverige försvinner inte, det utvecklas!

Vi borde vara evigt tacksamma över att leva i ett land med frihet och möjligheter! Låt respekt och acceptans prägla vardagen!

Emma Wredh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons