Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syskonet ska inte behöva vara hemma

Annons

Jag hoppas att du läste insändaren av ”Malin, en lycklig tvåbarnsmamma” i GD den 2/4 som så tydligt beskriver småbarnsperioden. Jag håller fullständigt med Malin och motargumenterar å det starkaste dina befängda påstående om hur äldre syskon inte ska få gå till förskolan bara för att de har fått ett litet syskon.

Jag personligen känner inte till ett enda fall där bägge föräldrarna har haft lyxen att få vara hemma med den nya bebisen samtidigt. Oftast är det ju mamman som är hemma ensam med barnen det första halvåret, och då undrar jag hur du tänker när du menar att det äldre syskonet ska behöva ”straffas” och vara hemma bara för att det har fått ett litet syskon.

När jag själv var hemma ensam (min man arbetar heltid) med lillkillen som hade kolik sina första fyra månader och livet bestod av sömnlösa nätter, skrik och gråt, spyor och tvätthögar som aldrig tog slut, då var jag och stortjejen otroligt tacksamma över att hon kunde få vara på förskolan och få träffa sina kompisar och andra vuxna som inte var trötta och slitna.

Småbarnsperioden består tyvärr inte alltid av gullegull med alla barnen samtidgt, ej heller av bullbak och harmoniska sagostunder. Den kan i stället vara ett förtvivlat helvete att gå igenom för alla parter, och då anser jag att en föräldraledig inte ska behöva skämmas för att äldre syskonet är på förskolan!

Tvärtom ser jag det som en självklar rättighet för det äldre syskonets skull att få vara på förskolan hela dagen om det så önskar. Han eller hon ska inte ha husarrest i sex månader bara för att familjen har fått en bebis. Däremot tycker jag att arbetssökande borde ha strängare regler att förhålla sig till. Och framförallt måste Carina Blank & Co avgå med omedelbar verkan, de verkar sträva efter att göra Gävles invånare missnöjda, besvikna och förbannade. Lyckliga och nöjda föräldrar främjar stadens tillväxt i alla riktningar – och det startar med grunden i förskolan!

Lotta Söderström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons