Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta hjälp, det finns att få

Annons

Jag som förälder till ett av barnen som omnämns i insändaren, står på den andra sidan av skoldörren och ser på hur mitt barn blir utsatt av vissa lärare. Och dessutom utpekad i en insändare, alla som går på skolan vet precis vem det gäller.

Jag är förvånad att dagens pedagoger på högstadiet under 2000-talet, är allt annat än just pedagoger. Många saknar dessutom sunt förnuft.

De kränker ungdomar och använder sig av hot. Och utövar helt enkelt makt. De kräver att barnen ska vara och agera som vuxna trots att de själva misslyckas med det i vissa situationer. De slänger ut och utestänger elever från lektioner. Beskyller barnen för tillbud, fast de inte ens varit på skolan. Och anmäler för misshandel.

Hur ska det hjälpa eleverna att växa i sin självkänsla?

Det är väldigt enkelt att förstå att ungdomar misstror och inte litar på vuxna i samhället. Det är ni lärare som har tillgång till de rätta verktygen. Alla elever kan omöjligt passa in i skolramen, vad gör ni för dem?

Kanske ni behöver börja med att lyssna på eleverna och då också på det som inte alltid sägs. Och framför allt: Ta hjälp, det finns hjälp att få utifrån.

Den stora frågan är egentligen: Vem äger problemet? Föräldrarna, skolan eller samhället? Vi måste alla hjälpas åt att göra någonting för ungdomarna.

Jag är förälder och lär mitt barn så gott jag kan och vad som är rätt och fel. Sen lämnar jag mitt barn till skolans omsorg och förväntar mig det samma därifrån. 

En väldigt besviken förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons