Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack, reflekterande lärare

Annons

Tack och lov att det finns ”Reflekterande lärare” som ger oss alla en tankeställare. Jag hoppas att mina egna barn i framtiden får nöjet att möta en sån insiktsfull, klarsynt och ärlig lärare som du. Vi har gett er ansvaret att göra välutbildat folk av våra barn, och i dagens läge med alla bokstavskombinationer och stressade barn, kan det verkligen inte vara en lätt uppgift.

Dina kloka ord får mig att tänka ”det är här och nu som gäller” och att om några år kan det vara försent att umgås med barnen. Jag borde stanna kvar en timme på jobb och skriva menyförslag för att företaget ska gå bättre, men jag väljer att cykla till dagis och skola för att hämta barnen i tid. Jag borde cykla till Fjärran och simma en timme för min onda rygg, men jag väljer att cykla till lekplatsen med barnen i stället.

Jag borde gå till frissan och snygga till mig för att hålla liv i äktenskapet, men väljer att gå på bio med barnen. Jag borde gå igenom gammal post och e-mail man aldrig hinner svara på, men väljer att spela ett spel med barnen. Jag borde gå och handla nya kläder till mig själv, men barnens sim- och fotbollsskolor tar all tid efter jobb. Jag och min man borde gå ut på krogen bara vi två och äta en god middag, kanske se en bio, men väljer att plantera trädgårdsland med barnen och läsa sagor i lugn och ro.

Man försöker lära barnen vad som är rätt och fel, vett och etikett, hänsyn och respekt och ge de all den kärlek de behöver för att det ska bli bra människor av de.

Man prioriterar barnen framför sig själv och hoppas att det ska investera sig i framtiden. Självklart strävar man efter att få möjligheten att vara med på alla föräldramöten och kunna vara ett stöd för barnen genom hela skolgången.

Att självförverkligandet och karriären sitter i barnen, hoppas jag att alla föräldrar har insett, och att läraryrket måste bli mer attraktivt och bättre avlönat är ett måste.

Reflekterande förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons