Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare var jag lite stolt över mjölken

För inte så länge sedan började ­Gefleortens att använda plastlock på sin enlitersmjölk, precis som ­Arla eller Valio.

Annons

Detta gjorde mig något upprörd. Tidigare var jag lite stolt över att mjölken från staden jag bor i var en av de få mjölkproducenter som fortfarande använde sig av en vanlig mjölkförpackning. Nu är detta som bortblåst...

För jag menar, vad i hela friden ska detta vara bra för? Är det svårare att hälla mjölken utan att sila den genom plast?

Eller säljer de sämre genom att inte se exakt ut som de största mjölkförsäljarna i Sverige? Håller mjölken längre? Vad? Varför? Jag vill ha ett svar, för enligt mig så är inget av detta logiskt.

Det enda som möjligtvis kan hända är att det blir dyrare både för dem och oss och ingen vet vilken mjölk som är öppnad och vilken som inte är det. Nu kan ju vem som helst smyga sig in på till exempel Ica Maxi och ta sig en liten sipp av mjölken, skruva på locket igen och låta någon stackars människa köpa en öppnad mjölk.

Detta tär ju även på miljön, då det inte finns en människa som orkar sortera ett litet plastlock från en mjölkförpackning i papper, jag skulle då aldrig göra det.

Ännu en anledning till att jag tycker att denna idé är helt värdelös är att fler människor antagligen då kommer att börja köpa Arla i stället för Gefleortens, då de numera ser likadana ut och Arlas är mer populär och därmed, från deras synpunkt, bättre. Detta kommer till slut att leda till att Gefleortens inte kommer att gå runt och bli tvingade till att lägga ner.

Då har vi i Gävle inte längre något slags närproduktion och alla människor som har köpt Arla kommer inte att förstå någonting, men de kommer att klaga som bara den, fast det var deras och Gefleortens egna fel.

Så om ni om ett per månader undrar varför Gävle inte längre har sin egen underbart goda mjölk så är detta anledningen.

Så köp för Guds skull Gefleortens så att ni kan klaga med gott samvete!

Ebba, 16

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons