Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till det normala den 1/9

Annons

Svar till Chris Syamputra den 22/4.

Hej Chris och tack för dina synpunkter.

Landstinget Gävleborg lägger stor vikt på patientsäkerhet och tillgänglighet. Det ekonomiska perspektivet finns alltid men sommarstängningen av specialistmottagningen i Sandviken ger dock inga större ekonomiska vinster. Däremot ser vi vinster för dig som patient. Genom att samla vår kompetens kan vi, förutom att höja vårdkvaliteten genom att lära av varandra, också samordna till exempel telefontider och väntelistor vilket gör att tillgängligheten för patienter faktiskt ökar.

Du kan under hela sommaren vända dig till en diabetessjuksköterska för att få råd och hjälp. Eftersom tidigare sommarlösningar inte har varit optimala provar vi något nytt och vi ska utvärdera detta under hösten.

Att vi inte har kontaktat patientorganisationerna beror på att det är en så pass kortsiktig lösning och verksamheterna återgår till det normala redan den 1 september igen. Information om sjukresor för patienter finns på 1177.se. Där finns bland annat en broschyr om allmänna regler för sjukresor samt uppgifter om reseräkningar.

Vänliga hälsningar

Åsa Celander

verksamhetschef för intermedicin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons