Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillåt fyrverkerier bara under en timme!

Det har publicerats fakta i Gefle Dagblad om när fyrverkerier får skjutas.

Annons

Det får tydligen bara ske på påskafton, valborgsmässoafton och nyårsafton fram till kl 04 påföljande dag. Övriga tider krävs tillstånd från polisen.

Då undrar jag om det är polisen man vänder sig till om man hör att folk skjuter på andra tider? Hur ska polisen ha tid med att undersöka den saken på såna högtider, när det är fullt upp med fylla överallt? Ett fyrverkeri hörs på långt avstånd. Hur ska jag som anmälare och polis veta vart och vem som har tänt fyrverkeriet?

Det är jättebra att det finns regler för hur fyrverkerier får användas, men hur ska de reglerna kunna följas? Jag har en hund som är livrädd. Och hon kan knappt gå ut under hela dagen på såna här högtider, eftersom folk skjuter hela tiden. Och ibland går det inte att gå ut dagen efter heller för då ska folk smälla av raketerna de har kvar.

Jag tycker att det vore idé att fyrverkerier förjbjuds och att kommunen får annordna tillställningar där de kontrollerar skjutandet. Vid till exempel I14 vid Kungsbäck och liknande ställen. Dessutom bör man ha en fast tid där fyrverkerierna smälls av under en timme. Då kan man lättare undvika att gå ut med sin hund medan det smäller. Jag skickar också en tanke till alla med hästar som också blir rädda under de här högtiderna.

Men frågan kvarstår: Hur ska regler om användning av fyrverkerier kunna följas?

Hundägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons