Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trålarna tömmer Bottenhavet

Annons

Är det besvärligt att kontrollera de stora trålarna som tömmer Bottenhavet på strömming samt att det okontrollerat tas upp sik-lax-torsk? Miljöpartiet som jagar alla möjliga miljöproblem har tydligen inte sett dessa stora lastbilar som varje vecka kör från Norrsundet till Danmark, vad är miljötänket?

Bevisligen kommer finsk sik till våra kuster, så varför får trålarna fiska okontrollerat utan uppehåll som övriga kustfiskare? Varför varnas det för dioxin i strömming då det görs foder till norsk lax (dioxinlax) som saluförs överallt. Är det lättare att kolla kustfiskare eller vad är problemet?

Ålfisket är en parodi där en som lyckas fiska och fylla i loggboken att han fiskat över 400 kg får fortsätta men den som fiskar mindre inte får fortsätta?

De senaste förbudet med nätförbud från 15 okt–1 dec för att rädda fisken, gäller det inte trålarna? Vill berörda myndigheter avstå en månadslön och kompensera oss som lever på fiske? Fiskarkåren minskar för varje år, så frågan är om alla tjänstemän behövs när arbetsuppgifterna minskar?

Luttrad fiskare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons