Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre gånger sju svåra år

Varför är Lantmäteriverket överrepresenterat bland patienterna på psykiatriska kliniken på Gävle sjukhus?

Annons

Är det för att man anställer personer med speciellt skör personlighet eller beror det på något annat? Dålig personalvård? Dåligt ledarskap? Dålig arbetsmiljö? Dåligt kamratskap? Dåligt betalt för kompetent nerlagd arbetsinsats?

Någon reviderande myndighet borde höra av sig och påtala saken för berörda beslutsfattare på verket och kräva åtgärder för att stoppa utslagningen. Det finns en styrelse för verket som blundar för faktum också. Varför gör inte facket något?

Min egen erfarenhet är talande. Anställd som ingenjör mellan 1987 och 1998 med dåligt betalt och långa sjukskrivningsperioder från och till. Därefter a-kassa respektive sjukpension fram till 2011 med bibehållet ekonomiskt utrymme. Det vill säga väldigt begränsat. Det är inte så dåligt när man inte behöver göra något för att få pengarna. Men när både stämpelkort och tidrapportering för nerlagt arbete krävs för att få samma slantar är det dålig utdelning på nerlagda timmar för studier och arbete. Nästan ingenting kan man säga.

Det är skönt att det finns sunda avtal på arbetsmarknaden! Efter dessa tre gånger sju svåra år var det skönt att med lönebidrag få en anständig lön på Älvkarleby golfklubb i somras. Den första på 30 år! Tack Peter Stenberg och Leif Persson!

Håkan Gräns

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons