Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tur att de började äta före mig

Annons

Jag är också laktosintolerant och dödligt allergisk mot andra saker, och alltför ofta kommer man till en restaurang och frågar om maten är fri från vissa ingredienser och personalen ser ut som frågetecken.

På en restaurang frågade jag om en maträtt innehöll en viss ingrediens. Servitören gick för att fråga och kom tillbaka och sa att det inte innehöll det jag var allergisk mot.

Men när mina vänner fick in sina maträtter började de som tur var äta före mig. De kände att rätten visst innehöll det jag var allergisk emot. Då frågade jag kocken och det visade sig att mina vänner hade rätt. Om jag hade ätit av maten hade en av restaurangens gäster dött.

Ska man arbeta på en restaurang ska man ha kunskap om mat och allergier, vad gör man annars där? Jag arbetar inom restaurangbranchen och är mycket noggrann med att kolla vad allt innehåller, och jag vet att okunskap är väldigt vanligt. Någonting måste göras åt det!

Om det ska vara så noga med att ha rent i restauranger för att inte gästerna ska få matförgiftning ska det också finnas någon styrelse som utbildar om allergier så inte gästerna råkar illa ut.

En till allergisk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons