Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tur att jag inte går kvar

/

Jag har funderingar på hur vissa människor tänker när det gäller skola och lärare. Jag gick ut nian på Solängsskolan i våras och nu tackar jag Gud för att jag inte går kvar där.

Annons

Jag har nämligen fått reda på att skolan har dragit in på extraresurser för att spara pengar. Jag tycker det är helt sjukt!

När jag gick där så fanns det knappt några extra resurser till de elever som behövde extrahjälp, vi var nästan 15 i vår så kallade lilla grupp i svenska/engelska.

Som tur var så hade vi en bra och flitig extralärare så hon gjorde allt hon kunde för att hjälpa oss.

Det finns många fler elever än jag som behöver extra hjälp i skolan, speciellt elever som har handikapp som adhd/add, dyslexi, autism, eller sådana som har halkat efter på grund av att de har blivit mobbade i skolan eller haft det svårt hemma.

Jag kan rabbla upp hur många exempel som helst. Det är helt ofattbart att man drar in på extra resurser, det är ju de som är nästan viktigast på skolan för att alla elever ska kunna få den hjälp de behöver.

Visst kan jag förstå att skolor behöver spara pengar men det är viktigt att alla elever klarar av att gå ut grundskolan så att de kan komma in på gymnasiet och få en framtid. Föräldrar till elever på till exempel Solängsskolan bör känna sig oroliga nu eftersom de vet att det att deras barn kanske inte får den hjälp de behöver i skolan.

När detta har hänt på andra skolor så har föräldrar gått ihop och hotat med att ta bort sina barn från skolorna, det tycker jag att föräldrarna bör göra på Solängsskolan nu!

En bekymrad tonåring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons