Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyvärr, det är kört för Valbo

På bästa plats i söndagens Gefle Dagblad trummas det ut hur mycket Valbo (läs Valbo köpcentrum och KF fastigheter) förlorar när Ikea bygger nytt i Borlänge.

Annons

Centrumledaren Benny Andersson och KF:s Ola Klinterhäll får uttala sig hur viktigt det är att utveckla ortens handelscentrum med ett nytt Ikeavaruhus i Valbo köpstad för att locka besökare.

När nu den stora kundgruppen dalfolk beräknas försvinna till Borlänge för att handla ställer sig den kloke läsaren frågan: Vilka köpstarka kunder finns kvar i Gästrikland och Hälsingland som inte redan åker regelbundet till Valbo och handlar och som nu med alla medel ska lockas till Valbo?

Finns de överhuvudtaget?

Är sanningen inte den att kundunderlaget i denna region med landets högsta arbetslöshet är tämligen begränsat?

Är sanningen inte den att KF fastigheter och de affärsidkare som har lokaler i Valbo köpcentrum alla sitter med Svarte Petter kvar på hand?

För medan Borlänge blomstrar med ett nytt Ikea och Hemlingby växer så det knakar med sitt suveräna läge bredvid E4:an så är loppet redan kört för Valbo köpcentrum och dess småaffärer. Det spelar ingen roll om Valbo köpstad utvecklas med ett nytt Ikea.

Säg den kundgrupp som fysiskt och mentalt orkar ta sig till de båda områdena på en och samma dag. Barnfamiljen, kunden som handlar efter jobbet, par eller singlar?

Vilka av dessa orkar ta sig till både Ikea, Valbo köpstad och småaffärerna i Valbo köpcentrum?

Nej, man väljer sida och det kommer bli Valbo köpstad med Ikea. De affärsidkare i Valbo köpcentrum som inte redan dragit åt sig öronen och ställer om går en högst osäker framtid till mötes.

Sanningen är också den att den största förloraren är KF fastigheter som, trots att de verkar i ett samhälle cementerat av socialdemokrater, inte har förstått att lägga beslag på ett bättre affärsläge för sitt handelsområde i kommunen. Ett läge där man utöver den ganska fattiga inhemska befolkningen kan fånga upp alla som färdas på E 4:an och de som viker av på E 16.

Exempelvis de köpstarka stockholmare som behöver en bensträckare på vägen under sina ferier vinter som sommar. KF fastigheter har sovit över.

Vakna upp och se den ekonomiska verkligheten. I Valbo är ni ute på fel väg. Det kommer bli problem för Valbo köpcentrum att hitta kunder även om Ikea bygger nytt på andra sidan, i Valbo köpstad. Ibland måste man göra om läxan. En uppmaning till KF fastigheter och Gävle kommun: Tänk nytt! Tänk rätt!

Väl insatt Valbobo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons