Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uddlös ordningsstadga

I det senaste numret av Mitt Gävle redogör man för den så kallade vita zonen. En bra artikel som talar om var i Gävle man inte får dricka alkohol.

Annons

Tyvärr blir lagen uddlös eftersom inte ens ordningspolisen verkar ta den på allvar.

Så gott som varje dag sitter gäng runt Gammelbron (under bron vid dåligt väder) och dricker, knarkar och uträttar sina behov.

Vi kontaktar polisen som kommer (om de hinner) men talar mest tillrätta, går sen och drickandet kan fortsätta. Inte sällan uppstår slagsmål och misshandel så att ambulans får tillkallas.

Området kring Gammelbron är ett populärt turiststråk, där människor kanske vill sitta och njuta av vattnet och grönskan, men det är omöjligt som läget är nu.

Polisen har förvisso annat att göra än att jaga fyllgäng så varför inte anlita ett vaktbolag som patrullerar i området? Gävle kommun och ordningspolisen bör försöka komma tillrätta med det här problemet som verkar eskalera. Fler och fler yngre personer sällar sig också till de här gängen.

Ett tips: Stäng för under Gammelbron med till exempel armeringsjärn (rutnät) så att man inte kommer åt att sitta där.

Ett samarbete mellan polisen och kommunen bör kunna lösa det här problemet för att göra området trivsammare för både Gävlebor och turister.

Boende kring Gammelbron

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons