Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undervikt är farligare

Annons

Det finns övervikt i alla åldersgrupper men när man är mellan sju och tolv år så är det faktiskt normalt att ha lite överblivet ”babyfett”. Jag och min syster var ganska runda som tioåringar, min bästa vän var överviktig, mina kompisars syskon har också varit överviktiga som barn. Det växer bort!

Visst, en del föräldrar fyller säkert ungarna med både det ena och det andra, det är klart det finns överviktiga barn men mycket övervikt försvinner när ungarna når puberteten. Det känns som att det enda som visas i media i dag är övervikt hos barn, övervikt hos vuxna, artiklar om magoperationer, dieter och så vidare. Jag kan inte vara den enda som börjar bli j-ligt trött på pratet om vikt och bantning.

Det konstiga är ju att ingen verkar bry sig det minsta om skadorna vid undervikt, som faktiskt är farligare än övervikt. Folk undrar varför åtta-elvaåriga tjejer tycker att de är tjocka när det enda ni vuxna pratar om är vikt och bantning!

Undervikt bryter ner kroppen ordentligt men det hjälper inte att bara lägga på sig några kilon, den skada som sker vid undervikt kan kroppen ofta inte läka, du är förstörd i många år framöver, i värsta fall hela livet. Ett undernärt barn får problem för resten av livet!

Vi är många unga tjejer som egentligen borde gå upp i vikt men det börjar bli svårt att njuta av något gott, för allt ni bryr er om är övervikt. Jag vill inte läsa mer statistik och jag vill inte höra om din lyckade magminskningsoperation. Hälsa är viktig, men det är viktigt att kunna njuta också.

Promenera 30-40 minuter om dagen, käka en sallad, sluta att ersätta blodet med cola så blir säkert både du och ungen av med dom överflödiga kilona, det krävs ingen läkare för att fatta det.

Sluta att skrämma oss från att äta. Jag skrev om detta 2008 också. Då var jag 15 år.

Undervikt är inte heller hälsosamt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons