Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar ska inte säljas till lågpris

Slutreplik till Per-Åke Fredriksson

Annons

Brukar inte arbetsgivare vilja ha unga med arbetslivserfarenhet? Två saker som motsäger varandra. På min förra arbetsplats så jobbade folk inom fas 3 De tjänade mindre än mig trots att de gjorde precis samma arbete. En person tjänade till och med mindre än socialbidraget. Är det rimligt?

Det borde vara förbjudet i svensk lag, tycker jag.

Vi har en statsminister som tidigare sa att man ska tjäna mer på att arbeta än att inte arbeta. Det gör man definitivt inte med fas 3, så enkelt är det!

Precis som Evy Karlsson skrev: Är det någon som har hört talas om ingångslöner?

Det är redan en skillnad mellan yngre och mer erfaren arbetskraft. Hur mycket lägre anser Alliansen att ungdomslönerna ska vara? Hur har de tänkt sig att ungdomar skall försörja sig själva?

Har Alliansen över huvudtaget någon kunskap om löneläget för vanligt folk?

Det tvivlar jag på. Per-Åke Fredriksson, FP, säger till alla ungdomar att ”ni ska sälja ut er för 1 000 kronor mindre än alla andra. Lägsta lönen vinner.”

Hur kan man prata om alla människors lika värde när man tycker att ungdomar är mindre värda än andra på arbetsmarknaden?

Hur kan man prata om jämlikhet när man vill att ungdomar skall få lägre lön enbart för att de är ungdomar?

Det ska vara samma löneläge för alla som gör samma arbete, är det så svårt att förstå? Det ska inte spela någon roll om du har jobbat i ett år, en vecka eller en timme. Det är det som menas med jämlikhet på arbetsmarknaden. Ungdomar är inga slavar som ska säljas till lågpris. Lika lön oavsett ålder eller kön!

Jonas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons