Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprustning av esplanaden

/

Annons

I er insändare är ni rädda för att esplanaden i Gävle är hotad efter att Tant Grön nu har rivits. Esplanaden mellan Rådhuset och teatern utgör ett unikt och mycket värdefullt inslag i Gävle stadsmiljö. Vi boende i Gävle är med rätta stolta över våra parker och då i synnerhet esplanaden, Stadsträdgården och Boulognern.

I över 20 år har Tant Grön funnits i den södra delen av esplanaden och kafét har varit populärt, både bland gävlebor och bland turister. Nu är kafét borta och önskemål om någon form av nytt sommarkafé som ersättning till Tant Grön har visat sig vara mycket stort.

Sedan en tid tillbaka har det letats alternativ som på bästa sätt kan förena kaféverksamhet med en berikning av stadsmiljön. Inget förhastat beslut kommer att tas utan olika lösningar och alternativ studeras. Tanken är att belysa om en uteservering kan vara möjlig i esplanaden samtidigt som det värnas om de unika historiska kvalitéerna och de estetiska värden som finns.

Processen fortsätter nu med att ställa olika alternativ mot varandra och se om en kaféverksamhet överhuvudtaget är möjlig.

I dagsläget utreds om Rådhuset eventuellt kan vara en plats som kan öppnas för allmänheten och inrymma en kafédel med uteservering på Rådhustorget.

En upprustning av esplanaden för att förhöja den till en än mer blomsterrik och vacker anläggning är inget motsatsförhållande till ett nytt kafé.

Wiviann Ågren,

Landskapsarkitekt

Tekniska kontoret,

Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons