Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ursäkten duger inte

Den före detta rektorn på Borgarskolan samt förvaltningschefen för utbildning och arbetsmarknad tycker att kritiken om förskingringen är orimlig.

Annons

Det riktigt orimliga består av att en kanslist/ekonomiassistent har fått "verktyget" att ensam hantera konton och utbetalningar.

Möjligheten till det har hon fått av sin chef det vill säga rektorn kanske sanktionerat av förvaltningschefen. Ingen ska ha en sådan möjlighet och det vet alla som arbetar med ekonomi i kommunen. Att ursäkta sig med att det var en slimmad organisation och att en länk har brustit duger inte.

Nästa rektor fortsatte på samma sätt, likaså förvaltningchefen som kom från en annan gymnasieskola. Ingen märkte att miljonerna rullade iväg under flera år.

Den som har förskingrat denna enorma summa pengar har gjort sig skyldig till brott. Men även den/de personer som har gjort detta möjligt. Att inte politikerna i utbildning och arbetsmarknad reagerat över miljonrullningen av kommunala skattemedel är en katastrof likaså att den politiska ledningen i kommunen inte tycker att det är deras ansvar.

Varför har vi högt betalda politiker som när det brinner i knutarna inte vill ta något ansvar? Vi behöver inte och skall inte ha sådana politiker.

F.d. kommunanställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons