Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uttryck för en naiv rädsla

Annons

Nnenna Larsson, chef för Elevhälsan, har blivit utsatt för den värsta form av okunskap och kompetensbrist som finns: Mobbning och trakasserier. Sådana handlingar är ofta uttryck för en naiv rädsla att förlora makt eller blotta egna svagheter och brister.

Att mobbning förekommer bland barn och ungdomar i skolorna är något vi vuxna ständigt måste motverka. Att mobbning bland vuxna sker på chefsnivå inom Barn och ungdom är både tragiskt och förvånande.

I en trygg, tydlig, öppen och fungerande kommunal organisation löser man meningsskiljaktigheter med öppna och sakliga diskussioner och beslut i rätt forum. Där har varje individ ett tydligt uppdrag och ett förtroende att lösa uppgifter som ligger inom ansvarsområdet. I en fungerande organisation utgör kunskap och kompetens inte något hot mot organisationen, utan ses som en tillgång. Där bestraffas inte orädda arbetare som väljer att värna medborgarens rättigheter i stället för att vara lojala mot informella makthierarkier. 

Jag hoppas att resultatet av den utredning Frank Stoor initierat kommer att leda till en professionalisering av den centrala ledningen inom Barn och ungdom. Tyvärr riskerar organisationen att förlora en mycket kompetent chef i processen.

Grundskollärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons