Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvecklingen går inte framåt

Annons

Jag vill rapportera ett allvarligt missförhållande i omvårdnad. Utvecklingen går inte framåt, snarare bakåt. Chefer och personal måste ta ett större ansvar och fler måste inse att de inte gör det.

Det är skrämmande många i hemtjänsten som inte ammäler missförhållanden. Fler än jag kunde tro bryter mot sekretess och tystnadsplikt.

Hur ska vi kunna lära våra vikarier vad som gäller när vi bryter mot reglerna själva?

Sen tycker jag att det är ett missförhållande i sig att man kan flytta runt chefer var och vartannat år från ställe till ställe. Då tummar man verkligen på kvalitet, trygghet och kunskap. En chef ska inte anställas på mindre än tre år på en arbetsplats.

Hur ska man göra för att inte personalen ska bryta mot självklara regler? Jag kämpar varje dag för att de vackra orden i vår värdegrund ska stämma. Men det känns ganska meningslöst på något sätt. Egentligen skulle jag vilja skriva en lex Sarah på hela omvårdnad. Svara gärna!

23 år i hemtjänsten

Svar direkt: Det är tråkigt att du upplever att verksamheten inom hemtjänsten inte fungerar på ett tillfredställande och bra sätt. Omvårdnad Gävle har ansvar för äldre- och handikappomsorg i Gävle kommun och vi är måna om att ha nöjda och trygga kunder som ska kunna känna förtroende för våra medarbetare.

Gävle kommuns värdegrund ska genomsyra all verksamhet när det gäller bemötande, kvalitet och samarbete.

När det gäller synpunkter på arbetsledare eller chef är det bra om man i första hand pratar direkt med den det berör. I annat fall har man alltid rätt att vända sig till överordnad chef.

Alla medarbetare inom Omvårdnad Gävle är enligt lag skyldiga att anmäla missförhållanden eller påtaglig risk för missförhållanden som man upptäcker i sitt arbete. Skyldigheten att rapportera gäller för alla anställda inom Omvårdnad Gävle, även vikarier. Den gäller också för uppdragstagare, praktikanter eller motsvarande samt för deltagare i arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Inom Omvårdnad Gävle uppmanar vi därför till att alla avvikelser och klagomål rapporteras, utreds och när de bedöms som allvarliga även anmäls till Socialstyrelsen för utredning.

Om du bedömer att det förekommer missförhållanden eller att det finns påtaglig risk för ett missförhållande gäller anmälningsskyldighet enligt lex Sarah. Det är svårt för oss att åtgärda synpunkter och klagomål som lämnas anonymt, då vi har en omfattande verksamhet. Vi tar dina synpunkter på största allvar och vill därför att du hör av dig till oss.

Välkommen att ta kontakt med mig på 026-17 91 58.

Ann-Britt Nordahl

produktionschef

Omvårdnad Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons