Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det du kallar ”skitjobb”?

Annons

Svar till ”Gräsrot som gör skitjobbet” den 27/4.

Jag hoppas verkligen att du skrivit denna insändare för att provocera och att det inte är din riktiga åsikt för det var bland det värsta jag hört.

Jag har varit färdig sjuksköterska i 18 år och arbetat på flera olika avdelningar, jag har aldrig haft ambitionen att bli chef utan trivs med att jobba med patienter. Nu är jag på en avdelning med bara sjuksköterskor och alltså gör vi allt arbete med patienterna.

Skillnaden mellan dig och oss är att vi inte tycker att vi gör ett ”skitjobb” utan vi tycker att det är ett oerhört värdefullt jobb och vi gör det med glädje. Det finns väl inget bättre än att kunna hjälpa och underlätta för svårt sjuka patienter.

Det betyder dock inte att vårt jobb efter en lång utbildning inte ska löna sig och att vi ska jobba för lägre lön än undersköterskor vilket vissa på vår avdelning gör. Det borde däremot betyda att vi ska ha en betydligt högre lön eftersom vi sökt oss till jobbet för att vi är intresserade och vill jobba med det här och vi gör det bra.

Jag kan bara tala för mig själv men jag tror inte att någon av mina kollegor har intresse av att vara nån ”vicedoktor”. Det känns ju däremot som att du med din bittra inställning har hamnat på fel ställe och jag hoppas att jag aldrig behöver bli patient hos dig.

Vad är det i så fall av det jag behöver hjälp med som du betraktar som ”skitjobb”? Att bli tröstad om jag är ledsen efter ett tråkigt besked? Att få hjälp till toaletten om jag inte klarar det själv? Eller att bli matad om jag är förlamad? Få hjälp att duscha om jag legat nerbäddad flera dagar på grund av sjukdom? Det skulle vara spännande att höra men jag har bara ett råd till dig: Säg upp dig!

Sjuksköterska som trivs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons