Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är vi, Gävle kommun?

På mitt arbetsgivarintyg som jag ­ibland är tvungen att skicka till a-kassan så står det timanställd, vilket betyder vadå?

Annons

Man kan också säga vikarie, för så står det på ”teserna” som vi jobbar efter inom hemtjänsten.

I de flesta fall så jobbar timanställda/vikarier långt över heltid och på all annan tid när era medarbetare vill vara lediga. Vi måste göra precis samma uppgifter ute hos kunderna trots att vi inte kanske har utbildning för detta. Byta/tömma stomipåsar, sätta uridomer, delegera mediciner med mera.

Vi får varje månad per post vår lönespecifikation och med den följer ett häfte som heter ”Oss emellan”. I den och på Gävle kommuns hemsida står bland annat om alla generösa förmåner med utbildningar, rabatter och så vidare till Gävle kommuns medarbetare. De erbjuder bland annat ett friskvårdshäfte vilket innebär att man får rabatt hos olika friskvårdsställen.

Jag går på Korpen och tänkte jättebra! Jag ska precis förnya mitt träningskort. Glad i hågen åker jag upp till kommunens kontor för att hämta häftet men får beskedet att det bara gäller anställda. Era medarbetare (fast anställda) får jackor, tror ni inte att vi (andra) också springer ute mellan kunder i kyla och ur och skur. Vi ”andra” som gör precis samma uppgifter ute hos kund har ungefär 25 kronor mindre i timmen, trots att vi kanske har 20 års längre livs- och arbetserfarenhet.

Vi andra har inte rätt till sjukpenning om vi råkar bli sjuka på pass som vi skulle ha jobbat på.

Är detta rättvist och varför är det så olika förmåner och regler? Och vad är vi för några?

Diskriminerad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons