Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har projektet kostat?

Annons

Tack GD och Moniqa Swälas för att Ni tar upp och skriver om samarbetsprojektet/biståndsprojektet Buffalo City och försöker få till en utvärdering om vad som verkligen har hänt och vad detta har gett Gävleborna under denna tio-årsperiod.

Jag hoppas att ni gräver vidare och redovisar mer vad som har hänt under denna period, vad som påbörjats och slutförts, vad har det gett för mervärde för Gävle kommun. Har vi fått något konkret tillbaka och vad har det har kostat skattebetalarna?

Då menar jag naturligtvis inte att man har skapat goda relationer mellan politiker och tjänstemän utan något konkret och bra för våra medborgare i Gävle. Många frågetecken kvarstår. Eftersom detta projekt inte tidigare har redovisats ordentligt i medierna så är det nu viktigt att allt lyfts upp på bordet så att alla Gävlebor får en inblick om det är ett bra projekt som skall och bör drivas vidare eller läggas ner.

Om man nu har planer på att driva detta projekt vidare är det av yttersta vikt att vi skattebetalare kan få se en ordentlig och tydlig kostnadskalkyl. Enligt uppgift har SIDA totalt betalat runt tio miljoner kronor under dessa tio år för projekten, men hur mycket har Gävle Kommun skjutit till?

Viktigt framöver är att det här projekt liksom liknande projekt som är på gång redovisas öppet och ärligt och då på ett naturligt sätt på Gävle kommuns hemsida som är tillgänglig för alla.

Fortfarande kvarstår den viktigaste frågan: Vad har Gävle kommun betalat för de 100 tjänstemän och politiker som har avsatt sina arbetstider och rest till Buffalo City under denna period? Jag förmodar att tjänstemännens och politikernas arbetstider inte värderats till 0 kronor utan någonting måste väl ha tagits ur Gävle kommuns "skattekista". Eller har det verkligen varit ett projekt där vi skattebetalare i Gävle Kommun inte betalat en enda krona?

En tydlig och öppen redovisning vore önskvärd!

Birgittha Bjerkén

"skattebetalare"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons