Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad skär ni ner på härnäst?

Gävle kommun, vart är vi på väg? Jag är glad över att få ha mina på barn på förskola och dess fantastiska verksamhet. Eller?

Annons

Fantastiska pedagoger som jobbar och kämpar för att våra barn ska ha det bra! Absolut! Men till vilket pris?

Köpstopp på barn och ungdom för fjärde terminen i rad. Utslitna pedagoger som inte får ta in vikarier då kollegor är sjuka. Visst, de gör sitt bästa ändå men kan en stressad och trött pedagog ta hand om våra barn på rätt sätt?

Det borde finnas lag på hur många vuxna man måste vara på visst antal barn! Ja, det finns regler för antal vuxna på visst antal barn, men detta gäller inte vid sjukdom och pengar ska sparas åt kommunen. Antingen tar man inte in vikarier eller så trycker man in ännu fler barn i barngrupperna för att få in mer pengar.

Men vad händer med den fantastiska verksamheten? Större barngrupper innebär mer ansvar på pedagogerna. Kan ni garantera våra barns säkerhet? Kan man dra in pengar på det käraste vi har?

Att hämta hem ett gråtande barn från förskolan för att hon inte får ta hem sitt armband som hon gjort för att förskolan inte ska skicka hem pärlor. Var i läroplanen står det om den barnsynen? Eller hur min femåriga son själv kan berätta att han måste gå in från gården in på toaletten för att hämta toapapper för att snyta sig med, för att näsdukarna är slut och att det inte finns pengar att köpa förbrukningsmaterial!

Är det okej att satsa för lite skattepengar på våra barn? Vad ger vi då våra barn för signaler? Vi måste ställa högre krav och stå upp för det bästa vi har.

Jag betalar inte skatt och förskoleavgift för att mina barn ska snyta sig i toapapper eller lägga jobb på ett armband som hon inte sedan får njuta av. Vad skär ni ner på härnäst?

Tvingas pedagogerna dra in på maten bakom stängda dörrar? Gå inte med på att arbeta under vilka omständigheter som helst. Visst kan ni driva en verksamhet ändå, men till vilket pris? Vi föräldrar måste ställa krav. Var ska detta annars sluta?

Orolig förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons