Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vadå, skolan först?

På den skola jag arbetar hade vi fint besök inför skolstarten i augusti. Självaste Carina Blank var där.

Annons

Hon höll ett lagom kort och vackert tal i vilket hon uttryckte sin stolthet över att Gävle kommun alltid sätter skolan först.

I den verklighet jag lever i, tillsammans med alla andra lärare, elever och annan skolpersonal, känns det som om hon menar något annat med sina vackra ord. Den verklighet hon lever i, verkar vilja skära ner och spara på skolan först.

Cirkusen med Vallbacksskolan som kallas utvecklingsarbete är vansinne. Nu när man inte längre ägnar sig åt att hitta på skäl för uppsägningar eftersom det egentligen skulle behöva anställas fler, roar man sig helt enkelt med att skapa allmän förvirring på alla tänkbara sätt.

Köpstopp varje hösttermin för att, den alltför strama budgeten, överskridits med mindre än en procent, tyder också på en vilja att sabotera för Gävles barn.

Jag har jobbat som lärare i snart tio år, inget av de åren har jag märkt att skolan sätts i första rummet. Alla de åren har i stället varit fyllda av uppsägningar, nedläggningar, omplaceringar och en extrem ökning av arbetsbörda. Lägger vi till reallönesänkningar och psykisk ohälsa bland många lärare, har vi berört en liten del av de problem vi på golvet har att brottas med varje dag.

Därför, fru Blank, undrar jag vad du egentligen menar med ”skolan först”. Hur tänker du?

Tall, dark and handsome

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons