Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen nyasfalterad och fin – för motortrafiken

Annons

Häromdagen hade jag ett annorlunda uppvaknande: Morgonljust och ovanligt tyst. När jag lättar på gardinen ser jag ett jättelikt Skanskamonster snigla sig mot Åbyggeby och på motsatta sidan passerar en långsam karavan fordon på väg till stan. Raksträckan nedanför mitt hus beläggs med ny asfalt.

Vanligen väcks jag av trafik strax före sju, då den är som mest störande. Såvida inte polisen någon enstaka gång kommer i ”rätt tid” för kontroll. Vanligen sker detta några timmar senare när pensionärer och mindre stressade trafikanter kvicknat till.

När jag själv har kvicknat till är det dags att cykla till stan. Stannar till vid en reslig vakt med mobil och varningsflagg och undrar retoriskt när det är dags att fräscha upp cykelbanan som slingrar sig längs huvudvägen.

Den är i bedrövligt skick. Detta bara för att få utlopp för min kroniska irritation över sakernas tillstånd. Han är ju bara här och gör sitt jobb. Men han lyssnar artigt så jag fortsätter: Ibland frestas man att trängas med motorfordonen när cykelväskorna är fulla. Men det känns riskabelt eftersom 50-sträckan blivit en riktig fartsträcka, med ideliga omkörningar. Den nya beläggningen lär ju inte förändra situationen. Tvärtom!

Vägen skiner jämn, blank och lockande i morgonsolen – för motortrafikanten.

Nils Persson och Kalle Enström

två cyklister i Forsby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons