Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är vårt lönetillägg?

Annons

Hur kan det vara så att omvårdnad Gävle och Anita Bjurström gör skillnad på sina medarbetare?

Det finns ett lönetillägg för oss som jobbar efter Fleminggatan 11-17 på 700 kronor, men inte på hus nr 13.

Vet inte om ”13 ”har någon betydelse men så är det i alla fall.

I dagens omvårdnad så är det inte självklart att vara i ”sitt hus” utan man rör sig efter gatan, så kallade resursturer. Detta lär väl betyda än mer att man gör samma jobb och tar ansvar över de kunder man har under sitt arbetspass.

Det var i oktober 2010 som hus nr 13 gick över till demensen som de andra husen efter gatan tillhör. 13 blev då lovad att detta lönetillägg skulle komma, men än så länge har detta uteblivit. Detta gör att kommunen har klarat en utgift på cirka 364 000 kronor. Hoppas dessa kronor kom till någon som har det sämre. Facket som man är medlem i gör inte något heller något. Så vart ska man vända sig då ingen vill hjälpa oss till rättvisa? Vi som jobbar inom vården har låg lön ändå, så dessa kronor är väldigt betydelsefulla när lönen kommer.Lika lön för alla

Svar direkt: Vi vill besvara din fråga angående särskilt lönetillägg för medarbetare vid Fleminggatans boenden.

Inom Omvårdnad Gävle tillämpas individuell lönesättning och i enstaka fall kan ett särskilt lönetillägg vara aktuellt. Som insändarskribenten anger så har detta inte gällt vid samtliga av Fleminggatans boenden. När det gäller enskilda personalärenden brukar vi normalt sett inte uttala oss i medierna utan hänvisa till ansvarig chef eller personalchef.

I det här fallet kan vi dock informera att frågan diskuteras mellan den fackliga organisationen Kommunal och arbetsgivaren Omvårdnad Gävle. Berörda medarbetare kommer att informeras när detta är klart.

Anita Bjurström

HR-chef, Omvårdnad Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons