Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var blev drömmarna av?

Annons

”Var blev ni av ljuva drömmar?” sjöng Monica Zetterlund. ”Var blev det av alla drömmar i Gävle?”, kan man undra.

Tänk er staden med en konstishall vid Läkerol Arena, en fotbollsarena värd namnet vid Strömvallen eller på Sätraåsen, ett stort hotell som landmärke med intilliggande kongresshall vid Konserthuset, den stolta ”Svanen” som symbol för framtidstro vid E4, ett nytt stort Ikea i Valbo Köpstad, Electroengines expansion, riktiga innerstadskvarter på Gävle Strand (i stället för radhus) och så vidare.

Tänk er detta moderna och nya, kombinerat med det gamla och anrika, såsom en spårvagn längs Skeppsbron, Fyrskeppet Almagrundet i Gavleån och Briggen Gerda med turer i Gävlebukten och längs Sveriges kust. Tänk er en levande och expanderande stad med en mångfald av utbud byggd på framtidstro, där det ena projektet genererar andra. Tänk er politiker och tjänstemän med förmåga att övergripande se vad olika etableringar ger på sikt, till gagn för alla stadens invånare.

Men var blev ni av alla drömmar i en stad med en ledning präglad av likgiltighet, senfärdighet och inkompetens, utan visioner, ambitioner och handlingskraft?

Hur många fler kreativa drömmar och visioner ska få gå i kras i Gävle, innan den del av befolkningen som vill se en utveckling och tillväxt gör sina röster hörda mot inkompetenta beslut?

De beslut som raserat drömmar om ett flertal projekt och initiativ till etableringar, som skulle kunna gynna kommunens utveckling i stället för att låta den stagnera och falla i dvala. Här har alltför mycket försummats och kastats överbord!

Låt de ansvariga stå till svars, om inte förr så i kommande val. Men innan dess behövs många fler protestlistor, liknande den om spårvagnen, innan skadan hinner bli alltför stor.

AE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons