Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår förhoppning är att göra mer för fler

Vi ser att de sociala och ekonomiska skillnaderna i samhället växer. Vi ser det genom vår verksamhet i föreningen Verdandi, som har lokaler i Andersberg på Torndönsvägen 4 b i Gävle.

Annons

Verdandis värdegrund utgår ifrån att alla människor behöver behövas! För att uppnå ett rättvist och solidariskt samhälle krävs att allas erfarenheter, kunskap och resurser tas tillvara.

Att sakna gemenskap med andra är att stå isolerad, känna sig vara avvikande och annorlunda.

Regeringen kallar det för utanförskap men det kan minimeras med hjälp av politik – bara viljan finns. Tyvärr så ser vi en annan utveckling i dag, samhället har blivit hårdare och kallare för många människor samtidigt som andra som redan har mycket berikar sig på bekostnad av samhället.

Alla människor har samma grundläggande behov. Det vill säga behov av inkomster för sin försörjning, bostad, arbete och utbildning i gemenskap med andra människor. Vi vill alla ska ha rätt till trygghet och utveckling och bidra till det gemensamma samhällsbygget.

Verdandi i Gävle bjuder in alla till sin verksamhet som vill minska klyftorna och ge fler människor möjlighet till ett gott liv. Fattigdom är en styggelse i vårt svenska samhälle. Den ökande barnfattigdomen är kanske den starkaste varningssignalen som visar att utvecklingen går åt fel håll.

Här i Gävle finns ett stort behov av mänskligt stöd till utsatta människor. Vi i Verdandi drar vårt strå till stacken men behoven är mångt mycket större.

Vår förhoppning är att kunna göra mer för fler. Vi hoppas och tror att alla goda krafter stöttar oss i vårt sociala arbete grundad på vår vilja till solidaritet och rättvisa.

Sten Öberg

ordförande Verdandi Gävle

Sven, Birgitta, Saynab

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons