Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var inte så mesiga

Annons

Om ett företag kan ge bra vård eller bra utbildning och ändå gå med vinst, tycker jag att det ska premieras, inte straffas. Kommun och landsting borde ta lärdom av dessa företag.

Det skulle nog inte skada om Svante Lönnbark kom ut till verkligheten och pryade både i landstingets verksamheter och hos privata aktörer. Kanske han, liksom jag, väljer Caremas husläkare. Givetvis ska man inte tolerera en dålig utbildningsanstalt, men sätt inte heller likhetstecken mellan vinst och en dålig skola.

Socialdemokraterna vill att eventuell vinst ska gå tillbaka till verksamheten. Borde inte detta också gälla Gavlegårdarna? Borde inte deras vinst användas för underhåll i stället för att överföras till kommunen?

Man blir irriterad när sedan Gavlegårdarna klagar över att det fattas pengar till både det ena och det andra. För övrigt tycker jag att det är oetiskt av Gävle Kommun att skatteplanera. Ni borde verkligen föregå med gott exempel.

Lika irriterad blir man över planerna att höja landstingsskatten men inte tvekar att ge landstingsdirektören en rejäl löneförhöjning.

Nåja, Moderaterna påstod sig ha varit lite tveksamma, men hallå, var inte så (M)esiga. Visa lite ryggrad. Ni glider ju bara snällt med i både landsting och kommun.

Mona

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons